Voorgerechten
Deze lichte hapjes zijn perfect om de avond te beginnen. Ze kunnen rondgedeeld worden of als buffet worden geserveerd.
1. Paneer Tikka
Gegrilde Indiase kaasblokjes gemarineerd in yoghurt en tandoori kruiden.
2. Chicken Tikka
Sappige stukjes kipfilet, gemarineerd in een mix van yoghurt, citroensap, en tandoori kruiden, gegrild voor een rokerige smaak.
3. Vegetable Samosa
Knapperige driehoekige deegpakketjes gevuld met gekruide aardappelen, erwten en specerijen.
4. Lamb Seekh Kebabs
Lamsgehakt vermengd met kruiden en gegrild op spiesen, sappig en vol smaak.
5. Onion Bhaji
Gefrituurde ui-beignets, krokant en perfect gekruid, een populaire snack bij elke Indiase maaltijd.
6. Papadum
Krokante dunne lenterollen gemaakt van linzenmeel, geserveerd met verschillende chutneys zoals munt, tamarinde, en mango.
Hoofdgerechten
De hoofdgerechten bieden een mix van vlees, vis, en vegetarische opties, zodat er voor iedereen iets lekkers is.
1. Butter Chicken (Murgh Makhani)
Romige, licht pittige curry van malse kip in een rijke tomaten- en botersaus.
2. Lamb Rogan Josh
Een aromatische curry van langzaam gegaard lamsvlees in een kruidige tomaten- en uienbasis.
3. Palak Paneer
Indiase kaasblokjes geserveerd in een dikke spinaziecurry, subtiel gekruid met komijn en knoflook.
4. Chana Masala
Een kruidige kikkererwtencurry in een tomatenbasis, een populaire vegetarische optie.
5. Tandoori Chicken
Hele of halve kippen gemarineerd in yoghurt, citroensap en tandoorikruiden, gegrild in een kleioven voor die authentieke smaak.
6. Fish Curry
Stukjes vis in een pittige, kruidige kokos-tomatencurry, vaak gemaakt met kabeljauw of tilapia.
Bijgerechten
Een Indiase maaltijd is niet compleet zonder een aantal heerlijke bijgerechten die perfect passen bij de hoofdgerechten.
1. Naan (Knoflook, Boter, en Gewoon)
Versgebakken platbrood uit de tandoor, een heerlijke aanvulling op de currygerechten.
2. Roti
Traditioneel platbrood gemaakt van volkorenmeel, lichter dan naan.
3. Basmati Rijst
Geurige langkorrelige basmati rijst, gestoomd en perfect om te combineren met curry’s.
4. Jeera Rijst
Basmati rijst gekookt met komijnzaad voor extra smaak.
5. Raita
Verfrissende yoghurt met komkommer, tomaat en kruiden, een ideaal bijgerecht om pittige gerechten te balanceren.
Salades & Chutneys
Salades en dips voegen een frisse touch toe aan de maaltijd.
1. Kachumber Salad
Een frisse mix van komkommer, tomaten, uien en citroensap, licht gekruid met zwarte peper en zout.
2. Mint Chutney
Pittige en verfrissende munt-koriander saus.
3. Tamarind Chutney
Een zoetzure tamarindesaus, perfect voor samosa’s en pakora’s.
Desserts
Sluit het feestmaal af met enkele traditionele Indiase zoetigheden.
1. Gulab Jamun
Zoete melkbolletjes gedrenkt in suikersiroop, een favoriet dessert.
2. Rasgulla
Zoete, sponsachtige balletjes gemaakt van cottage cheese, ondergedompeld in suikersiroop.
3. Kheer Badami (Rijstpudding)
Een zoete rijstpudding gekookt in melk met suiker, kardemom en rozijnen.
Dranken
Natuurlijk kun je ook Indiase dranken serveren om het geheel compleet te maken.
1. Mango Lassi
Verfrissende mangodrank op basis van yoghurt, perfect om pittig eten mee te verzachten.
2. Masala Chai
Traditionele Indiase thee, gekruid met kaneel, gember, kardemom en kruidnagel.
3. Indian Lemonade (Nimbu Pani)
Verfrissende limonade met een vleugje komijn en munt.
Aanvullende Suggesties
- Het menu kan aangepast worden aan dieetwensen, zoals vegan, glutenvrij, of minder pittig.
- Live-cooking stations zoals een tandoori grill of een naan bakstation kunnen een extra ervaring toevoegen voor de gasten.
Dit menu biedt een rijke en gevarieerde Indiase eetervaring voor een groot evenement, waarbij de smaakpapillen van elke gast geprikkeld worden!
Vraag de offerte voor meer informatie en prijsopgave.